Szervátültetettek Országos Sportnapja és Farsangja Debrecenben

Debrecen adott otthont második alkalommal a „Szervátültetettek Országos Sportnapjának”, ami 2017. február 17-19. között került megrendezésre a „Magyar Szervátültetettek Szövetsége” és a „Szervátültetettek vitéz Váry Sándor Egyesülete” szervezésében, az „Alapítvány a Kelet-Magyarországi Transzplantációért” támogatásával.

Az ország különböző pontjáról érkező versenyzők és családtagjai (közel 100-an) pénteken délután két órától foglalhatták el szállásukat a Hunguest Hotel Nagyerdőben.

A rendezvény sorozatot állófogadás nyitotta meg, melynek helyszíne a debreceni “Aranybika” szálló “Holló László” terme volt.

A meghívottakat az alapítvány kuratóriumi elnöke, Dr. Nemes Balázs tanszékvezető és az egyesületi elnök, Sajó Sándor fogadta. Megtisztelte a rendezvényt jelenlétével a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Dr. Fekete Károly, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elnöke, Berente Judit, Becsky István Gábor, önkormányzati képviselő , az egyetem képviseletében Dr Kiss Csongor tanszékvezető és Dr. Kárpáti István tanszékvezető .

Dr. Nemes Balázs az alapítvány kuratóriumi elnöke, biztosította a rendezvény gördülékeny lebonyolítását.

A versenyzők és a megjelentek köszöntése után a meghívottak hozzászólásaiból kiderült, hogy Debrecen ideális helyszínéül szolgálhat nemzetközi verseny lebonyolítására is. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége javaslatát örömmel fogadta az Alapítvány a Kelet-Magyarországi Transzplantációért illetve a Szervátültetettek vitéz Váry Sándor Egyesülete. A város képviseletében megjelenő önkormányzati képviselő is támogatásáról biztosította e szándékot, mivel a város hosszú távú céljaival is megegyezik, miszerint a nemzetközi versenyek megrendezése hozzájárul Debrecen fejlődéséhez és hírnevéhez.

A versenyek február 18-án (pénteken) kerültek lebonyolításra, melyek egyben kvalifikációs versenyek voltak a 2017.június 25 és július 02 között Malagán megrendezésre kerülő Szervátültetettek XXI.Világjátékára.

  • Úszás (Helyszín: Beregszászi Szakközépiskola Tanuszoda)
  • Tollaslabda (Helyszín: Beregszászi Szakközépiskola Sportcsarnok)
  • Bowling (Helyszín: “Station” Debrecen, Petőfi tér 10.)
  • Darts (Helyszín:”Station” Debrecen, Petőfi tér 10.)

Az úszóversenyek női és férfi mell, hát, és gyors versenyszámokban kerültek megrendezésre.

Tollaslabdában női, férfi egyéni és páros, valamint vegyes páros számokban folytak a versenyek.

A bowlingozók  női,  férfi egyéni, páros és vegyes páros számokban versenyeztek.

A darts versenyzők egyéni,  páros  és vegyes páros számokban mérhették össze tudásukat.

A darts versenyek lebonyolítását segítette a Cívis Darts Sportegyesület, amely a verseny levezetésében, koordinálásban profi módon helytállt.

A versenyek befejezése után 18-án (szombaton) 17.30 órától került sor az eredményhirdetésre a Nagyerdő Gyógyszálló konferencia termében, ahol az érmeket Dr. Nemes Balázs, Dr. Kárpáti István  és Sajó Sándor adták át.

Este a rendezvény vidám farsangi mulatsággal zárult, melyet Zákány Edit transzplantált társunk közreműködésével az „Ozirisz” Hastánc Stúdió táncosai nyitottak meg. Ezután a maskarások bevonulása következett, majd megválasztásra került a bálkirálynő és bálkirály.

A farsangi mulatság sok tánccal, vidám jelmezekkel tovább erősítette e közösség tagjait, akik mint családtagok gondolnak egymásra, várva a következő találkozást.

A beszámolót összeállította: Szabó Ilona, Zákány Edit, Sajó Sándor.

Versenyeredmények.

Az Alföld TV összefoglalóját itt tekintheti meg.