Kortársoktatóink

Balogh Enikő Orvostanhallgató Kortárs oktató, Gerundium program

Balogh Enikő
Orvostanhallgató
Kortársoktató, Gerundium program

Balogh Enikőnek hívnak, a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karának hallgatója vagyok. A szervátültetés iránti érdeklődésem már a középiskolában elkezdődött. Már akkor egy hatalmas lehetőségnek tartottam, hogy egy ember élete megmenthető másvalaki szervével. Az egyetemi éveim alatt csatlakoztam egy dinamikus csapathoz, a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesületéhez. Jelenleg a megbízott transzplantációs koordinátor szerepét töltöm be. Debrecenben nagyon jó csapat szerveződött a kortársoktatókból. Középiskolásoknak kortársoktató előadást tartani nagy lehetőség számunkra, bár a szépsége mellett egy nagyon nehéz témáról van szó. Az előadás után a fiatalok műveltebbek lehetnek a témában, ezáltal segítünk az orvostársadalomnak. Mivel korban nem állunk messze a középiskolás diákoktól, ezért nyílt, őszinte beszélgetések jöhetnek létre és válaszolunk a feltett kérdésekre. Izgatottan várom, hogy elkezdjük az előadások tartását.
Köszönjük Dr. Nemes Balázs tanár úr, Dr. Kovács Dávid és a Transzplantációs Tanszék segítségét. Boldog vagyok, hogy én is részese lehetek egy ilyen világon egyedülálló programnak. A szervátültetést az orvostudomány csodájának tartom.

Tóth Marietta Fogorvostanhallgató Kortársoktató, Gerundium program

Tóth Marietta
Fogorvostanhallgató
Kortársoktató, Gerundium program

Tóth Marietta vagyok, a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának hallgatója. Hallgatóként fontosnak tartom, hogy az egyetemen megszerzett tudást fiatalabb diáktársaim számára hasznos, érdekes információként továbbadjam.
Szerencsére könnyen szoktam kapcsolatot kialakítani a fiatalabb korosztállyal, így remélem, hogy a Gerundium kortársoktató programban részt vevő kisdiákokkal is jó hangulatban telnek majd az együtt töltött órák, és sikerül olyan tudást átadnom számukra, amely mind az ő, mind a környezetük számára értékes.
Igyekszem majd megértetni a diákokkal, hogy nélkülözhetetlen az együttműködésük, és ők, illetve családjuk is kerülhet hasonló helyzetbe, amikor fontos mások segítsége. A szervtranszplantáció az ékes bizonyítéka, hogy nemcsak életünkben, halálunk után is segíthetünk embertársainkon.

Szabó Balázs Orvostanhallgató Kortársoktató, Gerundium program

Szabó Balázs
Orvostanhallgató
Kortársoktató, Gerundium program

Szabó Balázs vagyok, hatodéves orvostanhallgató. Kifejezetten érdekel a sebészet az orvostudományon belül. Az egyetem alatt közelebbről is volt lehetőségem megismerkedni a szervátültetés részleteivel és azon belül is a sebészeti beavatkozásokkal. Ez nagyon megtetszett és jobban bele szerettem volna mélyülni, ami szerencsére sikerült is mivel egy új kurzus formájában. Ekkor hangzott el, hogy a köztudatban milyen hiányosságok vannak sajnos, és hogy ezen változtatni kell. Erről eszembe jutott, hogy mennyire örültem volna ha nekem ilyen jellegű előadásokat tartottak volna és ezért jelentkeztem kortárs oktatónak, hogy a mostani gimnazistáknak meglegyen a lehetőségük ezekről a fontos ismeretekről hallaniuk. És mivel más témával kapcsolatban már tartottam előadást gimnazistáknak ezért úgy gondoltam, hogy most is szívesen újra belevágnék ebbe.