Vitéz Váry Sándor Sportegyesület

SZERVÁTÜLTETETTEK  “vitéz VÁRY SÁNDOR” EGYESÜLETE

( Kelet-Magyarország )

 Egyesületünk megalapítását 2016. januárjában határoztuk el. Az egyesület bemutatkozására, -még hivatalos megalakulása előtt- a Debrecenben, 2016. februárban, a Transzplantáltak Sportnapja és Farsangi összejövetelének megnyitó állófogadásán került sor ,melyen Debrecen város és a Debrceni Egyetem vezetése, az MSZSZ elnöksége, a résztvevő Egyesületek vezetői és a meghívott köztiszteltben álló vendégek, tisztségviselők, sportolók jelentek meg.

 A fogadást követő napon az MSZSZ és Egyesületünk lebonyolításában került sor a versenyekre, melyek egyben válogató jellegűek voltak az elkövetkező időszak europai és világversenyeire, úszás, tollaslabda, darts és bowling sportágakban.

A versenyeket követő estén, a díjak kiosztása után, svédasztalos vacsorát követően jó hangulatú zenés, jelmezes farsangi mulatsággal búcsúztak a résztvevők Debrecentől.

 Az egyesület célja a szervátültetéssel kapcsolatos, a tagok tapasztalatain alapuló, hiteles és megerősítő, orvosszakmailag ellenőrzött vélemények megfelelő minőségi szinten történő eljuttatása a régió ellátási köréhez tartozó transzplantációra alkalmas és arra váró betegeihez.

 Az egyesület céljai elérése érdekében végzendő tevékenységei:

  • A szervátültetés után észlelt, nem orvosszakmai kérdések, problémák megbeszélése, megoldási javaslatok kidolgozása, ezek közvetítése az orvoszsakmai vezetés felé.
  • Kölcsönös segítségnyújtás kialakítása a szervátültetett betegeknek, szervezett keretek közt és orvosszakmai egyetértés mellett.
  • Öntvékeny, fizikai ésa mentális egészségmegőrző aktivitás szervezése és lebonyolítása.
  • Sport, kulturális és érdekvédelmi rendezvények szervezése.
  • Rendszeres és tematikailag vezetett találkozók szervezése, ezeken való részvétel.
  • Az egyesület tagjainak érdekképviselete.
  • Az egyesület tagjai és más érdekeltek számára munkaerő-közvetítés.
  • A vállalt feladatok végzése annak tudatában, hogy a közösség tagjai a szervátültetési program erősödését segítsék elő, legjobb tudásuk, a közösség által megszabott normák és az orvosszakmai elvárások szerint.

Az egyesületnek a természetes személy tagokon kívül, lehet jogi személy tagja, valamint lehetőség nyílik pártoló tagságra és tiszteletbeli tagságra is.

 Az egyesület névadója “vitéz VÁRY SÁNDOR” a híres Debreceni Református Kollégium

neves tornatanára és vívómestere volt, aki vitézi címét az első világháborúban mutatott hősiességével érdemelte ki.

Az egyesület székhelye:

Debreceni Egyetem, Klinikai Központ

Sebészeti Klinika, földszint B024 szoba

 E-mail cím: km.transzplant.egyesulet@gmail.com


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.