Országos Sport-hétvége és farsang Debrecenben

Az előző évekhez hasonlóan, hagyományosan immár harmadik alkalommal Debrecen adott otthont a Szervátültetettek Országos Sport-hétvégéjének, ami 2018.02. 09-11. között került megrendezésre a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében, a Szervátültetettek „vitéz Váry Sándor” Egyesülete közreműködésével és az „Alapítvány a Kelet-Magyarországi Transzplantációért” támogatásával.
A Debrecenben megszervezésre kerülő versenyek úszás, darts, röplabda kvalifikációs versenyszámok a 2018. 06.17-24. között Cagliari-ban megrendezésre kerülő Szervátültetettek és Művese kezeltek Európa Bajnokságára. A tchoukball, mint sportág bemutató került megrendezésre.
A rendezvényt állófogadás nyitotta meg, melynek helyszíne a debreceni Aranybika Szálló Holló László terme volt.

MEGNYITÓ

A meghívottakat Sajó Sándor a Szervátültetettek „vitéz Váry Sándor” Egyesülete elnöke  fogadta és üdvözölte Dr. Nemes Balázs alapítványi elnök nevében is, aki hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni. Berente Judit a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke köszöntője után bemutatásra került – kisfilm kíséretében – a tchoukball, mint erőszakmentes, gyors, a kézilabdával rokon csapatjáték, ami a transzplantáltak ideális labdajátéka. A sportág ismertetése utáni jó hangulatú beszélgetés alatt a háttérben levetítésre került a tavalyi évben Malagán megrendezett XXI.  szervátültetettek Világjátékáról készült kisfilm. Az ország különböző pontjáról érkező versenyzők és családtagjai regisztráció után pénteken két órától foglalhatták el szállásukat a Hungest Hotel Nagyerdőben.

Regisztráció a Hungest Hotel Nagyerdőben

A versenyek szombati és vasárnapi napokon kerültek lebonyolításra, három helyszínen.
Az úszóversenyek a városi Sportuszodában zajlottak.
A Szervátültetettek „vitéz Váry Sándor” Egyesületének úszói jól szerepeltek, Krucsó Zsolt I. helyezett, míg Sajó Sándor III. helyezett lett kategóriájában.

Krucsó Zsolt kategóriájában I. helyezett Krucsó Zsolt a gyúró kezei közt

Sajó Sándor kategóriájában III. helyezett Berente Judit MSZSZ elnök és Sajó Sándor

A darts versenyt a „Station” Bowling Klubban bonyolították le. A versenyek szakszerű levezetésében a Cívis Darts Sportegyesület nyújtott segítséget.

A darts verseny résztvevői

Versenyzőink itt is helytálltak, Balogh László a mix csapatversenyben III. helyezést ért el.

Balogh László III. helyezés
darts mix csapatversenyben

A versenyen a sportolók teljes erőbedobással versenyeztek, hiszen az elért eredmények befolyásolták a Cagliari-ban megrendezésre kerülő Szervátültetettek és Művese-kezeltek Európa Bajnokságára történő válogatott keret összeállítását.
A röplabda edzőmérkőzés és tchoukball bemutató a Beregszászi Szakközépiskola sportcsarnokában került megrendezésre. Röplabdában egyesületünk tagjai nem voltak édekeltek.
A tchoukball bemutató mérkőzés előtt a szabályok- és a taktikai lehetőségek megismerésére,
bemutatására került sor Kunos Anita edző, -a tchoukball szövetség vezetője- irányításával, majd a jelenlevők két öt fős csapatra oszolva jó hangulatú mérkőzést vívtak.
A bemutatón játékosként rész vett a felsorolás teljessége nélkül Berente Judit MSZSZ elnök, Kiss Erzsébet újságíró, kézilabda edző is.
Egyesületünk teljes csapattal vett részt, melynek tagjai volta Szihalmi Tivadar és felesége (aki a
donorja volt), Boldizsár Attila, Balogh László, Krucsó Zsolt, Kóka Zoltán Szombat este került megrendezésre a Nagyerdő Gyógyszálló konferencia termében a farsangi mulatság, mely a jelmezbe öltözöttek bevonulásával kezdődött, majd az este folyamán megválasztásra került a bálkirálynő és a bálkirály, illetve a legötletesebb jelmezeseket is díjazták. A farsangi mulatságot hajnalig tartó tánc zárta.

Hajnalig állt a bál Egyesületünk „angyalkája” Szabó Icus titkár és párja

A hétvégén a spotversenyek mellett a vidám farsangi mulatság is tovább erősítette a közösség tagjait, akik mint egy nagy családtagjai várják a következő találkozást.

Szabó Ilona és Sajó Sándor
Szervátültetettek „vitéz Váry Sándor” Egyesülete