Pályázat vállalkozások számára, összetett beteg információs szolgáltatás témakörben

Az Alapítvány a Kelet-Magyarországi Transzplantációért pályázatot ír ki, vállalkozások számára, összetett beteg információs szolgáltatás témakörben.

Háttér

A debreceni transzplantációs szakemberek a régióban működő összesen 9 műveseállomás betegeivel, és orvosaival, egészségügyi dolgozóival személyesebb, naprakészebb szakmai kapcsolatot szándékoznak kialakítani, annak érdekében, hogy a veseátültetéssel kapcsolatos hiteles információk minél hatékonyabban jussanak el hozzájuk.  Egyúttal szeretnének többet megtudni a művesekezelésen levő páciensek veseátültetéssel kapcsolatos véleményéről, és szakmai kerekasztalok formájában a problémás esetek megtárgyalására is lehetőséget adni. A debreceni transzplantációs központ szakemberei ezt a kérdést a régió műveseállomásait képviselő, vezető orvosokkal megtárgyalta, a projektben megegyeztek.

A pályázat célja

Az alapítvány a fenti cél megvalósításában nyújt segítséget.  A cél, a megfelelő, személyre szabottabb informálás, a kérdések szakszerű megválaszolása, és a veseátültetéssel kapcsolatos hiteles tájékoztatás, és ezáltal annak elősegítése, hogy egy esetleges veseátültetésről – ezen belül az élődonor veseátültetésről – a betegek döntést tudjanak hozni.

A projekt finanszírozása: Az alapítvány az egy éves projekt megvalósítására 2.500.000 Ft minimális keretösszeget különített el, amely azonban hatékony, és sikeres végrehajtás esetén, megfelelő alátámasztás mellett bővülhet.

A projekt időtartama: 2018. május 15- 2019. május 15.

A projekt által érintett megyék: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú—Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg

A pályázatok elbírálása során a következő szempontok kiemelten fontosak

  • személyes, és hiteles beteg—beteg találkozók
  • személyes, és szakszerű orvos—orvos találkozók
  • az informálás során a modern elektronikus lehetőségek (interaktív) kihasználása
  • költséghatékonyság: több eseményre, és így több kifizetésre osztható projekt
  • a regionális transzplantációs szakdolgozók bevonása (minél kevesebb külsős), és a velük történő együttműködés biztosítása
  • hatékonyság, és mérhetőség (ütemterv, résztvevők számának mérése, veseátültetésre jelentkezők számának mérése, stb)
  • komplex vállalás

Az alapítványt felkérő debreceni transzplantáció központ, a kiválasztott pályázónak segítséget nyújt a műveseállomások informálásával, a cél érdekében hasznos kapcsolatok informált átadásával, illetve a pályázó számára állandó kontakt személy biztosításával

A pályázat beérkezésének határideje: 2018. május 7. 24:00

A pályázat beadásának módja és kötelező tartalma: E-mailben (kmtranszplantáció@gmail.com), szabad fogalmazású pályázati leírás, költségvetési terv, illetve vállalkozások esetén az alábbi mellékleteket kötelezően csatolni kell: 30 napnál nem régebbi cégkivonat és aláírási címpéldány vagy aláírás-minta.

Pályázat elbírálása: 2018. május 14-ig, melynek során a kuratórium személyes meghallgatást is kezdeményezhet. Sikeres pályázat esetén a pályázóval az alapítvány megbízási szerződést köt a projekt időtartamára.