Jótékonysági koncert

Hagyományteremtő céllal, és a 25. éves évforduló tiszteletére 2016. szeptember 23-án, pénteken 19:15-kor rendezzük meg a jótékonysági koncertet, amelynek programját itt olvashatja. A részvétel ingyenes, adományozásra a helyszínen van lehetőség. Első alkalommal kerül sor a Díj a Kelet-Magyarországi Transzplantáció Fejlesztéséért átadására.

meghívój

Az információk folyamatosan frissülnek, kérjük térjen vissza az oldalra.

Az Alapítványunk 2015 április 27-én jótékonysági orgonakoncertet rendezett a kelet-magyarországi transzplantációért, a Debreceni Református Nagytemplomban.  A megjelenteket először az alapító, dr. Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspöke köszöntötte.

A bevezető után rövidfilm következett, amely röviden ismertette a szervátültetés helyzetét a régióban. Az interjúk során a programban résztvevő orvosok közül is többen megszólaltak, és természetesen a veseátültetésen már átesett, vagy éppen arra várakozó páciensek is .Az orgonán először Dr. Lázár Norbert játszotta Alessandro Marcello Adagio-ját. Lázár Norbert a budapesti Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának sebész munkatársa, de emellett aktív orgonaművész. A közönség ezek után nagyon személyes, és emelkedett hangulatú beszámolót hallgatott meg Csabina Sándortól, az egyházmegye gondnokától, aki saját életének szervátültetéssel kapcsolatos megrendítő történetét osztotta meg a megjelentekkel. Ismét orgonaművek következtek. Az előadott mű szerzője Dr. Németh Norbert, aki a Debreceni Egyetem Műtéttani Tanszékének vezető docense és egyúttal a város Csokonai- díjával is elismert zeneszerző. Az elhangzott művet Bódi Marianna szólóénekkel, Sárosi Dániel orgonán tolmácsolta a megjelenteknek. A befejező alkotást ismét Dr. Lázár Norbert játszotta, ezt megelőzően Dr. Nemes Balázs az alapítvány kuratóriumának elnöke szólt néhány szót a megjelentekhez.

Bővebben itt és itt olvashat az eseményről

A második jótékonysági koncert megrendezését 2016 szeptemberében tervezi az alapítvány.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.